Óbuda Skate Cup 2018
2018. augusztus 23. írta: Gördeszkások Klubja

Óbuda Skate Cup 2018

Az egész országból érkeztek deszkások az óbudai bajnokságra!

Egy igazi országos szintű megmérettetésnek lehettünk részesei Augusztus 11-én az Óbuda Skate Cup 2018 alkalmával, ugyanis a főváros gördeszkásai mellett Szolnokról, Kecskemétről, Vasvárról, Szombathelyről, Esztergomból, és Gyöngyösről is érkeztek versenyzők, csak hogy egy párat említsünk a teljesség igénye nélkül.

Az időjárás eleinte ugyan nem kedvezett a rendezvénynek, végül 10 órára elállt az eső, és kisütött a nap, majd miután felszáradt a pálya, kezdetét vehette a Gördeszkások Klubja Sportgyesület második versenye.

A gördeszkás közösség sokszínűségét mutatja, hogy 35 nevező, köztük fiúk és lányok, 14-től egészen 42 éves korig indultak a bajnokságon.

Az amatőr gördeszkások küzdelme 20 év alatti, és 20 év feletti bontásban került lebonyolításra. A hölgyek nyílt kategóriában mérhették össze a tudásukat, a legjobb trükk - vagyis a „best trick” - bárbajon pedig bárki elindulhatott.

A versenyszámok mellett, a gördeszkázással - még csak - ismerkedőkre is gondoltunk. 12 és délután 4 óra között a Gördeszka Suli oktatást tartott, amely alkalmával számos kisgyermek tapasztalhatta meg a gördeszkázás nyújtotta szabadság élményét.

Az itthon eddig még kevésbé ismert zónás pontozási rendszer először ugyan kissé megzavarta a verseny résztvevőit, de végül a rendezők mindenkivel megértették, hogy tulajdonképpen, "csupán" egy elemekre korlátozott, 5 próbás irányított jam session-ön kell gördeszkázni.

Ennek a rendszernek az a célja, hogy a versenyzők előre kitalálják, hol és milyen trükköt fognak bemutatni, és így jobban átgondolva rakják össze a meneteiket.

Szilárd meggyőződésünk, hogy ha ehhez a rendszerhez sikerül hozzászoktatni a magyar versenyzőket, az nagyban javítja a sportolók összeszedettségét és így eredményességét egyaránt.

A tartós élelmiszer alapú nevezési díjakból közel fél 100 kg adomány gyűlt össze, amit a gördeszkás közösség nevében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára ajánlottunk fel.

Az Óbudai Önkormányzat képviseletében Sztamenits Adrienn főtanácsadó is részt vett az ünnepélyes díjátadón.

osc2018_helyezettek.jpg

Eredmények:

Utcai gördeszka / Street,

20 év alatti kategória:

1. Angyal Krisztián
2. Megyeri Ferenc
3. Simon Gábor
4. Bodnár Balázs
5. Peller Miklós
6. Szolnoki Péter

20 év feletti kategória:

1. Sima Dániel
2. Nagy András
3. Nagy Alex
4. Hencsei Péter
5. Grabecz Ákos
6. Virágosi Simon

Különdíj:
Szabó Dániel
Várallyay György

Női különdíj:
Farkas Mira
Virág Dóra

Legjobb trükkök a Gap-en:
Ghetto bird lateflip - Mihályfi Dávid
360 double flip varial - Peller Miklós

Legjobb trükkök a padkán:
Big spin heel flip noseslide fakie - Kiss Bence
Kickflip bs tail slide kickflip out - Forray Péter

Gratulálunk a helyezetteknek, és mindenkinek köszönjük a részvételt!

Köszönet az értékes tárgynyereményekért a rendezvény szponzorainak:
Leeto Skateboards , Criminal Skateshop , Volcom, Ride Or Die Store , Santa Cruz, Globe, Pepperskate , Spitfire, RVCA, Lakai, Monster Energy

Találkozunk jövőre!

 


 

A verseny teljes kiírása az alább linkeni olvasható. 

Facebook esemény: ÓBUDA SKATE CUP 2018
Instagram oldal: @obudaskatecup
Címke: #ObudaSkateCup2018

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gordeszkasokklubja.blog.hu/api/trackback/id/tr2214197261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása