Előadás a skateparkok fontosságáról
2018. február 21. írta: Gördeszkások Klubja

Előadás a skateparkok fontosságáról

Pecha Kucha Night Budapest - Nagyicce Diy

Február 21-én a Kortárs Építészeti Központ szervezésében, a Pecha Kucha Night Budapest keretein belül tartottunk rövid, pőrgős előadást kedvenc közösségi gördeszkapályánk - a Nagyicce DIY skatepark - építéséről.
nagyicce_diy_pecha_kucha_night_budapest_20_dias_eloadas_jpg_to_gif_30_comp.gif

Az elmúlt 10-15 évben Magyarországon gombamód elszaporodtak a gördeszkapályák. Azonban általánosan elmondható tény, hogy ezek az önkormányzati skateparkok nem elégítik ki a használók igényeit, sőt leginkább a játszótér kategória határait súrolják. Itt elsősorban a használhatatlan elemekre, a rossz elrendezésre, vagyis a koncepciózus tervezés teljes mértékű hiányára kell gondolni. Ezt megelégelve egy maroknyi gördeszkás, úgy döntött saját magunk fognak gördeszkapályát építeni.

A Nagyicce DIY skatepark a külvárosban, a gödöllői HÉV vonalán, a Nagyicce megálló környezetében található.

A projekt különlegessége, hogy a helyi gördeszkás közösség összefogása révén jött létre - időt, pénzt és a saját kezüket nem kímélve.

Korábban már volt pár kezdetleges gördeszkás akadály Nagyiccén, ami szintén a helyi gördeszkásokhoz köthető, de a komolyabb építkezések 4-5 évvel ezelőtt kezdődtek. Jelenlegi állapotát 3 nagyobb építési fázisban érte el, amelyek egyenként 2-3 hétig tartottak. Rendeltek cementet, sódert, maguk keverték a betont, aggregátorral fejlesztették az áramot, kannákban hordták a vizet.

Video: Pecze Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://gordeszkasokklubja.blog.hu/api/trackback/id/tr5413702600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása